Big Fish
  • kunde

    Big Fish

  • tjeneste

    Foto / Illustrasjon / Logo / Nettsider / Visuell identitet


Insektene forsvinner i et alarmerende tempo.

Så hva kan vi gjøre?

Dro du noen gang på bilferie som barn? Da husker du kanskje at man stadig måtte vaske frontruta for skviste innsekter. Slik er det ikke lenger. Som WWF sier – lyden av sommer er i ferd med å stilne. Stadig flere av Norges innsektsarter dør ut. Det er ikke så rart når vi bygger ned naturen og ødelegger hjemmene deres. Faktisk har hele 90% av blomsterengene i Norge forsvunnet i løpet av de siste 100 årene. Da blir det vanskelig for våre pollinerende insekter å finne mat. 🐝 🐝 🐝.

Vi kjenner på vår del av ansvaret og pønsket på hvordan vi kunne bidra. Vi tok kontakt med ByBi – Oslos Birøkterlag, som sitter på en enorm kunnskap om våre pollinatorer og norsk flora. Vi spurte om vi kunne lage frøbomber sammen og ByBi var ikke vonde å be! De skjenket av sin kunnskap og dermed ble konseptet Bøllefrø født! En enkel frøbombe med en frøsalat tilpasset norsk klima som alle kan lage. Big Fish utviklet navn og en visuell profil med logo samt profilmateriell. Så inviterte vi store og små til frøbombeworkshop på Dyrk Bryn, hvor man kunne lage sine egne. Så tusen takk til alle geriljagartnere som kom og trillet Bøllefrø med oss! Det blir ikke siste gangen.

ByBi – Oslos urbane birøkterlag er en miljøorganisasjon med fokus på biologisk mangfold, basert på frivillig innsats.

Bøllefrø inneholder en frøblanding tilpasset norsk flora og klima – blant annet blomkarse, kornblomst, ringblomst og prestekrage! Viktigst av alt – insektene elsker dem.

Picture of designer Johanne Furuseth
Johanne Furuseth, Designer og fotograf, Big Fish

Det var kjempestas å holde frøbombeworkshop sammen med @bybioslo på Dyrk Bryn. Så kult å se store og små forme de flotteste leirskulpturer, spekket av frø. Dette er bare spirestadiet til #Bøllefrø og vi gleder oss til å ta konseptet med på turné!

Johanne Furuseth
Designer og fotograf, Big Fish

 

For så enkelt er det å spre om seg med blomster! Trill kuler av leire, frø og kompost! Pælm og plant i veikanter, ville hager og kantsoner. Finn din indre geriljagartner og sabotér den gressplenen! En gøy, lavterskel måte å hjelpe en liten, summende venn.

Vi designet infokort hvor papiret er laget av frø og rester fra bomullsproduksjon.

Vi lagde også en t-skjorte av resirkulert bommullsavfall, som kursholderne fikk ha på seg.