← Tilbake til artikler | Publisert: 1/12/2022

Øk synligheten med en grønnere nettside

Visste du at Internett krever store ressurser og bidrar til enorme CO2-utslipp? Vi kan bidra til å redusere utslippene ved å lage raske nettsider som krever mindre ressurser. Det er en gevinst for deg, miljøet og ikke minst brukerne, for en grønn nettside øker også synligheten hos søkemotorer!

Har du tenkt på hvor stort klimaavtrykket til nettsiden din er?

Alle nettsider er lagret på servere, og de trenger strøm døgnet rundt. De må også kjøles ned, og det krever energi. Alt dette gir utslipp. Derfor vil en rask nettside være bedre for miljøet enn en treg nettside, fordi en raskere nettside bruker mindre energi og gir mindre utslipp. I tillegg vil hastigheten påvirke hvor høyt nettsiden vises i søkeresultater. En raskere nettside er altså ikke bare bra for miljøet, men den gir også økt synlighet og forbedrer SEO.

Slik gjør du nettsiden din mer miljøvennlig

1. Ha en raskere nettside
En lett og optimalisert nettside krever mindre energi for hver sideinnlasting, og det minsker utslippene. Her er det mye du kan gjøre, for eksempel lagre bilder i rett format og velgebildeoppløsning etter bruk.

2. Lag rutiner for sletting av innhold
Hold nettsiden oppdatert og ha rutiner for å slette utdatert innhold. Da unngår du at datamengden hoper seg opp over tid, og mindre datamengde betyr mindre utslipp.

3. Velg grønn hosting
Hvis du vil være så godt som 100% klimanøytral, kan du flytte nettsiden til en hostingleverandør som bruker fornybare ressurser.

Er vi noe bedre?

Vi er ikke perfekte vi heller, men ved å fornye nettsiden vår klarte vi å minske utslippet fra 6,56 gram CO2 per sidevisning til 0,38 gram CO2 per sidevisning. Samtidig økte vi hastigheten på dagens nettside fra 1,9 til 0,7 sekunder.

Hadde vi gått over til grønn hosting, ville utslippene vært 9% mindre. Til gjengjeld bruker vi headless CMS. At nettsiden er «headless» betyr at den er «serverløs». I stedet for at nettsiden blir bygget av serveren for hver bruker som besøker den, er den bygget én gang for alle brukere. Det gjør at nettsiden krever minimalt med energi for hver sideinnlasting, og det er bra for miljøet.

Sjekk klimaavtrykket til nettsiden din her: websitecarbon.com

Trenger du hjelp til å gjøre nettsiden din raskere?

Ta kontakt med oss!

Les også: Vi har nettopp levert vår raskeste nettside noensinne

Lignende artikler

God historiefortelling er nøkkelen til en sterk merkevare

11/9/2023

God historiefortelling er nøkkelen til en sterk merkevare

Hva er egentlig en visuell profil?

2/11/2022

Hva er egentlig en visuell profil?

Designmagi

5/5/2021

Designmagi

Øk synligheten til din virksomhet med en sterk visuell profil

4/7/2021

Øk synligheten til din virksomhet med en sterk visuell profil