← Tilbake til artikler | Publisert: 9/19/2018

Hvor mye koster en nettside, egentlig?

Dette er et spørsmål vi får veldig ofte, og hadde det bare vært så enkelt. Alt avhenger av nettsidens omfang, funksjoner og behov. Og dette er hvorfor.

Tenk på de hjemmesidene du har besøkt den siste uka. Enkelte er en labyrint av undersider med muligheter til å fordype seg i informasjon. Det er en underliggende struktur som gjør at du enkelt orienterer deg videre og forstår hvor du skal trykke for å finne det du leter etter. Noen benytter filmer og animasjoner som underholder eller informerer. På enkelte nettsider kan du logge deg inn og interagere med andre. Du kan følge, reservere, chatte, dele, kjøpe, lese og klikke. Andre nettsider består av én enkelt side med nøkkelinformasjon og lite annet. Variasjoner av oppbygging, funksjoner og tilleggsvalg varierer omtrent like mye som hos en bilforhandler. Å utvikle disse nettsidene koster naturligvis ikke det samme.

Prosessen

Vi programmerer alle våre nettsider fra bunn. Det gjør at resultatet er skreddersydd bedriftens behov og innhold – i stedet for at innholdet tilpasses et malverk.

Hos oss følger prosessen alltid de samme stegene, men omfanget av dem er veldig varierende.

Hvilke faktorer påvirker prisen?

  • Forarbeidet: Hvor komplekst er markedet og bransjen? Hvor mye må vi sette oss inn i for å kunne levere en nyttig nettside?
  • Design: Er det et redesign av en gammel nettside hvor vi beholder nåværende struktur? Finnes det en profilmanual som deikterer layout, eller står vi fritt til å bygge noe fra bunn?
  • Størrelsen: Hvor mange menypunkter og undersider skal nettsiden ha?
  • Strukturen: Finnes det en intuitiv struktur, eller må vi kartlegge nødvendig innhold og skape en egen logikk?
  • Type innhold: Skal nettsiden inkludere film, bildegallerier, lister, blogginnlegg og nyhetssaker? Skal innhold fra eksterne kilder og sosiale medier være integrert?
  • Funksjoner: Skal siden ha chatfunksjon, betalings- og bookingløsninger, kalender eller andre interaktive løsninger?

Vi kan altså ikke gi en fast pris på nettsider før vi vet mer om omfang og behov, men vi tar gjerne en uforpliktende snakk for å finne den beste løsningen for deg. Vi legger stor stolthet i å levere smarte løsninger med små detaljer som «kiler øyet», og noe som er unik for den enkelte. Ta kontakt da vel!

Lignende artikler

Hva er egentlig en visuell profil?

2/11/2022

Hva er egentlig en visuell profil?

Øk synligheten med en grønnere nettside

1/12/2022

Øk synligheten med en grønnere nettside

Designmagi

5/5/2021

Designmagi

Øk synligheten til din virksomhet med en sterk visuell profil

4/7/2021

Øk synligheten til din virksomhet med en sterk visuell profil