Stiftelsen Gullruten
  • kunde

    Stiftelsen Gullruten

  • tjeneste

    Logo / Nettsider / Visuell identitet

  • gullruten.no

Gullruten er en årlig prisutdeling og utmerkelse for den norske TV-bransjen.

Vi har bistått Gullruten i en årrekke med alt fra trykksaker til nettsider, digitalt programblad og ikke minst selve varemerket, Gullrute-statuetten. Gullruten er en årlig prisutdeling og utmerkelse for den norske TV-bransjen. Prisen har blitt delt ut siden 1994. Siden 2009 har Gullruten vært utvidet med Gullrutens Fagpris, som er en egen prisutdeling som løfter fram de ulike fagfunksjonene bak kamera. Gullruten har to komiteer: Gullrutenkomiteen og Fagpriskomiteen.

Foto: NTB

Designet av Big Fish
Produsert av MNARA
Vekt ca: 3 kg
Gullbelagt messing
Høyde: 25 cm
Bredde: 15 cm
Tykkelse: 3,5 cm

Gullruten har siden 2006 blitt produsert av MNARA. MNARA er et smykkemerke som designer og produserer eksklusive smykker i gull med diamanter, edelstener og perler.

Da vi designet statuetten var det særlig viktig å ta hensyn til at prisen ble et trofé som ble godt synlig på tv-skjermene og på scenen.

2023: NRK-korrespondent Sidsel Wold fikk Hedersprisen. Her sammen med Fredrik Solvang som vant pris for Beste programleder - nyhet, sport eller aktualitet for Debatten. Foto: Øyvind Ganesh Eknes / TV 2

Nettsiden har fått et minimalistisk uttrykk som tilrettelegger for fokus på nominerte og vinnere. Den tilpasser seg de ulike sesongene gjennom et Gullruten-år, fra påmelding til før- og etterfesten. Nettsiden er delt opp i to, Gullrutens Fagpris (som hedrer fagfolkene) og Gullruten.

Målet med å lage den nye nettsiden var at nominerte, presse og besøkende enklere skulle få god og lettfattelig informasjon gjennom hele året og at Stiftelsen Gullruten skulle ta mer kontroll over egen merkevare. Samt gjøre det enklere for Stiftelsen å administrere nettsiden bak. CMS: WordPress

Ved å skille de ulike prisene visuelt med farge ble det enklere for bruker å skille de på nettsiden.

Lena Eriksen Fjellstad Prosjektleder Stiftelsen Gullruten

Big Fish har utviklet nye og brukervennlige nettsider for oss, samt utviklet vårt nye tilskudd – et digitalt programblad som en del av et grønnere Gullruten. De har designet flotte invitasjoner og diplomer som er en glede å gi ut til tv-bransjen.

De er raske på svar, fikser ting fort og er en utrolig hyggelig gjeng. Et samarbeid vi er svært fornøyd med. Det er godt å ha Big Fish i ryggen!

Lena Eriksen Fjellstad Prosjektleder Stiftelsen Gullruten

 

2023: Gullruten for Beste barne- eller ungdomsprogram gikk til Et hav av muligheter, hvor Sally fra Supernytt tar med seg tretten modige ungdommer - både med og uten funksjonsnedsettelse, for å ta over skuta Christian Radich. Foto: Øyvind Ganesh Eknes / TV 2

Det digitale programmet

I 2023 kunne nominerte og andre publikummere på Gullruten i Grieghallen se programbladet digitalt for første gang. Både enkel å navigere i og enkelt for kunde å legge ut innholdet også i årene som kommer. Det digitale programmet er en webapp laget med React som henter data fra gullruten.no`s API